måndag 29 november 2010

Årets julköttbullar

Nu är dom rullade årets julköttbullar, med en doft av kryddpeppar......och lite vitlök så blev dom väldigt goda.......ja det var ju lite annat i dom också bl a grädde och senap, fransk löksoppepulver och andra kryddor.....
Mamma ...kan jag inte få en till köttbulle till dom är ju såååååååå goda....snälla jag är ju världens sötaste......men Skrållan..du har ju redan fått köttbullar av storebror.......här är vi lite knasiga som ni förstår.

Sov Gott

tisdag 23 november 2010

Adventsfint

Nu går tiden fort mot advent, gjorde iordning mitt köksfönster med lite nyinköpta blommor.
Hittade vit fiberduk som jag snodde runt gardinstången samt dekorerade fönsterbrädan med, fantastiskt bra material att jobba med och som är billigt. Finns på blomsterlandet (används i trädgården).
Nästan alla blommor var vita som jag köpte utom julstjärna som var svagt rosa. Cyklamen , SantPaula och Azalea ståtar nu i köksfönstret.
Gjorde lite olika nivåer, så blommorna kom i olika höjder.
Nu är det dax att tappa upp julbadet, herrn i huset vill bubbelbada så det är bäst att lyda.

måndag 22 november 2010

Dukat till fest

I lördags hade vi vänner på besök, trevligt att träffa båtkompisar på torra land. Passade på att duka lite fint.
Tända ljus överallt här i en sked......ljushållare är en bra uppfinning , dom kan man klämma fast lite varstans.
Rosor som började nicka fick nytt liv i en skål.
Hittade två gamla fodral till kassetband, var bara tvungen att dekorera dom med massor av pynt.

Nu blir det till att plocka undan lite av allt som jag har framme, för att göra plats åt adventsstakarna....och allt annat som man har till julen......

tisdag 16 november 2010

Som vanligt......

....så pysslar jag lite . Har börjat med att dekorera adventsljusstaken, kanske blir den så här eller på något annat vis.
Kuddar kan man nog inte få för mycket av eller??????? Söta handukar med Hjortar ???? tror jag att det är, köpta på Hemtex . Handukarna fick iallafall bli kuddar .
Lite svart i matsalen, ska nog införskaffa svarta lackade ljus till kandelaberna.
Smådekoration på inslagna böcker....som passar till det svarta.
Här blev det en svart dekoration i köket, passar bra för det är mycket svart, tapet, kakel och bänkskivor.
Ett litet kort även det i svart....får avsluta mitt inlägg idag.......ska på föreläsning i eftermiddag sen jobba till 02.00.

onsdag 10 november 2010

Småpyssel i vinterlandskap

Har det vitt omkring mej i stora drivor.....inte så mycket att göra åt,bara att gilla läget. Äntligen har jag hittat smyckesramar, så nu har det pysslats . Den första fick handgjorda fjärilar i kanten(inköpta på loppis nån gång)
Denna omgången blev det avlånga ramar utan glas. Kul pyssel.....tänk vilka små saker som behövs ,,,finns säkert i lådor eller i skåpen (därför sparar jag på nästan allt)
Änglavingar och pärlor, lite band och kort samt ett metallblad.
Ljus blir det ju alltid så här års med lite dekoration.
En huvudlös tomte gjord av en whiskeyförpackning....kom på att luvan(uppochnervänd strut) kan man ha som en fristående dekoration. Ska försöka komma på ett huvud till stackaren.

Nu ska jag till jobbet, och halka kring i snön.........

tisdag 2 november 2010

En i silver.....

ja det blev en i silver, lampa alltså. Nu är den färdig, nästa gång jag gör en så vet jag hur jag inte ska göra. Det blir säkert en variant av denna, man lär sej hela tiden ialla fall av misstagen.
Nu får det bli till att samla mer silver kannor, jag tycker dom är vackra.
Undrar om det finns något annat jag ska göra lampfötter av?Har ju gjort i porslin innan, gamla skor kanske för det har jag en stor hög av, lillsonens 44 som lampfotsbas!!!!!!!!!!!och mina sandaletter högst upp, nä tror inte det tänk vilken doft som sprider sej när lampan är tänd...........

Sessan

Sessan
Våran pussgurka